Hozzávalók
alma | 1 darab |
---|---|
sárgarépa | 2 darab |
gyömbér | 1 teáskanál |
citromlé | 30 milliliter |
Tojás | 4 darab |
zabpehely (gluténmentes) | 100 gramm |
zabpehely liszt (gluténmentes) | 200 gramm |
Sütőpor | 1 teáskanál |
eritrit | 100 gramm |
Fahéj | 1 teáskanál |
dió | 100 gramm |
kókuszolaj | 1 dl |
krémsajt (zsírszegény) | 250 gramm |
habtejszín (zsírszegény) | 200 milliliter |
porított eritrit | 100 gramm |
Sütéshez
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
---|
Elkészítés
1. lépés
Az almát és a répát reszeljük le egy tálba, majd öntsük rá a kókusz olajat és a citromlevet, és a gyömbért. Majd törjük rá a 4 egész tojást, és az egészet keverjük egy homogén masszává
2. lépés
A zabpelyhet és a zabpehelylisztet öntsük egy tálba, majd adjuk hozzá a durvára tört diót, a fahéjat, sütőport, valamint az eritrtitet és keverjük el őket.
3. lépés
A két tál tartalmát borítsuk össze és keverjük sűrű masszává
4. lépés
Ha túl sűrű lenne esetleg, akkor egy kevés vízzel hígítsunk rajta.
5. lépés
A sütőt gyújtsuk be 180 fokra, és melegítsük elő.
6. lépés
Amíg ez melegszik egy tortaformát kenjünk ki kevés kókuszolajjal, és zabpehelyliszttel lisztezzük ki, majd öntsük bele a masszát.
7. lépés
180C-on 40 perc alatt süssük készre.
8. lépés
Amikor készen van hűtsük teljesen ki.
9. lépés
A tejszínt a poreritrittel robotgépben verjük kemény habbá, majd amikor megvan adjuk hozzá a krémsajtot és verjük keményre a géppel őket.
10. lépés
A kihűlt tésztára tegyük rá a krémet és a húsvéti répás díszítéssel tálalhatjuk is.