Receptek

Tökéletes Répatorta – Görbe Pali konyhájából

Hozzávalók

alma1 darab
sárgarépa2 darab
gyömbér1 teáskanál
citromlé30 milliliter
Tojás4 darab
zabpehely (gluténmentes)100 gramm
zabpehely liszt (gluténmentes)200 gramm
Sütőpor1 teáskanál
eritrit100 gramm
Fahéj1 teáskanál
dió100 gramm
kókuszolaj1 dl
krémsajt (zsírszegény)250 gramm
habtejszín (zsírszegény)200 milliliter
porított eritrit100 gramm

Sütéshez

Sütési hőmérséklet180 °

Elkészítés

1. lépés

Az almát és a répát reszeljük le egy tálba, majd öntsük rá a kókusz olajat és a citromlevet, és a gyömbért. Majd törjük rá a 4 egész tojást, és az egészet keverjük egy homogén masszává

2. lépés

A zabpelyhet és a zabpehelylisztet öntsük egy tálba, majd adjuk hozzá a durvára tört diót, a fahéjat, sütőport, valamint az eritrtitet és keverjük el őket.

3. lépés

A két tál tartalmát borítsuk össze és keverjük sűrű masszává

4. lépés

Ha túl sűrű lenne esetleg, akkor egy kevés vízzel hígítsunk rajta.

5. lépés

A sütőt gyújtsuk be 180 fokra, és melegítsük elő.

6. lépés

Amíg ez melegszik egy tortaformát kenjünk ki kevés kókuszolajjal, és zabpehelyliszttel lisztezzük ki, majd öntsük bele a masszát.

7. lépés

180C-on 40 perc alatt süssük készre.

8. lépés

Amikor készen van hűtsük teljesen ki.

9. lépés

A tejszínt a poreritrittel robotgépben verjük kemény habbá, majd amikor megvan adjuk hozzá a krémsajtot és verjük keményre a géppel őket.

10. lépés

A kihűlt tésztára tegyük rá a krémet és a húsvéti répás díszítéssel tálalhatjuk is.